Henna paint meisjes

Henna paint's markeren bijzondere gebeurtenissen in het leven.

maar ook voor feesten als een mooi geschenk, om aan uw gasten mee te vermaken.

Vier deze speciale momenten met authentieke en originele henna art!

 

Henna is een rode kleurstof die wordt gebruikt voor het verven van nagels, handpalmen en haar. Deze vorm van lichaamsversiering kwam vooral voor in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen, maar wordt ook elders toegepast.

Over Henna bestaan veel misverstanden. We hebben alles op een rijtje gezet.

click hier voor meer informatie.

HENNA paint's WORDEN OP DE HUID AANGEBRACHT. ZE KUNNEN VRIJLANG BLIJVEN ZITTEN MAAR GAAN UITEINDELIJK VANZELF WEG.

 

Waar komt Henna vandaan?

 

Het kleuren van handen, voeten, nagels en haren met henna is al een heel oud gebruik dat, zoals vele andere cosmetische toepassingen, al bekend was bij de oude Egyptenaren. Bij opgravingen zijn mummies gevonden, waarvan uit onderzoek gebleken is dat hun nagels gekleurd waren met henna. Al van oudsher zijn er hennatradities bekend bij verschillende volken in verschillende landen (denk aan Noord-Afrika, Midden-Oosten en India). Elk volk heeft zo zijn eigen motieven, gewoonten en gebruiken, maar over het algemeen kun je wel stellen dat Henna Kunst een echte vrouwenaangelegenheid is.

Stijlen en technieken

 

Verschillende landen betekent verschillende stijlen en verschillende manieren van henna aanbrengen. Volgens de Marokkaanse techniek wordt de henna met een spuitje aangebracht en de versieringen kenmerken zich door hun geometrisch karakter. In het Midden-Oosten worden de veelal bloemmotieven aangebracht met een puntzakje. In India gebeurt het op eenzelfde wijze en zijn het vaak de waaiertjes, paisleys en traantjes die de boventoon voeren.

 

Creatief ontwerp van de haarmeisjes zelf

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Kapsels gebaseerd op het thema van uw event.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Kapsel gebaseerd op een thema

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voorbeelden en referenties: